Wijkgids voor Noord en West 2016-2017 Wijkgids voor Noord en West 2016-2017

De jaarlijkse wijkgids heeft een andere opzet gekregen. De wijkgids is samengevoegd met die van wijk West en er worden geen activiteiten meer opgenomen die al zijn vermeld in het jaarprogramma van de Werkgroep Geloof en Cultuur of in de jeugdwerkfolder van het Protestants Jeugd Overleg en de bijbehorende website www.jongwoerden.nl. De wijkgids Noord/West is in zijn geheel geplaatst op hervormdwoerden.nl  en wordt die niet meer in druk verspreid naar alle adressen in de wijk. Gedrukte exemplaren zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de scriba’s en er komen ook exemplaren te liggen in De Petruskerk, de Maranathakerk en Het Baken.

Klik op de afbeelding voor de gids

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij