PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Weblog verschenen van Rineke van Ginkel Weblog verschenen van Rineke van Ginkel
Er is een nieuw weblog verschenen van Rineke van Ginkel.

Genade »

Haar weblog is makkelijk te lezen via deze QR-code:


 
GZB-DAGBOEK: EEN HANDVOLKOREN 2020 GZB-DAGBOEK: EEN HANDVOLKOREN 2020

Het is een dagboek voor jong en oud. Elke dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen te lezen en één voor persoonlijke bezinning. Bekijk eens een voorbeeld op www.gzb.nl/dagboek. Naast predikanten en jongerenwerkers schrijven ook veel zendingswerkers mee aan het dagboek. Doordat zij hun ervaringen in de overdenkingen verwerken, krijgt u een inkijkje in de wereldkerk. Daarnaast biedt het dagboek extra’s zoals kinderpuzzels, wereldrecepten en verhalen uit de landen waar de GZB werkt. De prijs van het boekje is € 12,50. Hiervan gaat € 8,- naar zendingswerkers uitgezonden door de GZB. Wilt u het boekje graag hebben? Het is te bestellen bij ondergetekende.
Geri Spijker e-mailadres

 
UITZENDING CEES EN MERY UITZENDING CEES EN MERY

Zoals u eerder heeft kunnen lezen, is onze gemeente als deelgenotengemeente betrokken bij de uitzending van het echtpaar Cees en Mery. Wie zijn Cees en Mery en wat gaan ze doen?
Cees was tot voor kort gemeentepredikant en Mery was intern begeleider op een basisschool. De roep om iets te kunnen betekenen voor een kwetsbare kerk is op hen afgekomen. De vraag om ondersteuning in een islamitisch land in Noord-Afrika, waar evangelisatie en zending verboden zijn, kwam bij hen binnen en heeft hen niet meer losgelaten. Samen met de christenen daar willen ze die roeping in bescheidenheid en afhankelijkheid vormgeven. Cees zal in verschillende gemeenten, verspreid over het land, toerusting en coaching geven aan diverse groepen. Mery zal beschikbaar zijn als gastvrouw. Daarna zal ze zich als vrijwilliger inzetten bij diaconale projecten en bij verschillende

lees meer »
 
BERICHT VAN CORA EN ANTONIE TREUREN BERICHT VAN CORA EN ANTONIE TREUREN

Sinds een aantal weken zit July op de trap bij de groenteboer, soms met haar man, soms met haar twee dochters, soms met één. Ik schat dat we dezelfde leeftijd hebben. Als we boodschappen doen nemen we vaak wat brood of fruit voor hen mee, toen pas bezoek wat kinderkleding uit Nederland had meegebracht hebben we dat ook gegeven. Afgelopen zaterdag, op de heenweg naar de bakker zat ze er weer, ik zei gedag. Bij de groenteboer legde ik op het laatst nog een extra tros bananen op de weegschaal. Op de trap gaf ik haar de bananen. Ik vond dat ze er slecht uitzag. Ik vroeg hoe het met haar ging, ze was moe zei ze. Ik besloot even bij haar op de trap te gaan zitten. En zo zaten daar twee buitenlanders op een trapje in Colombia. Ze vertelde dat ze drie maanden geleden was aangekomen 

lees meer »
 
ONTMOET DE WARME ZUID-AMERIKAANSE KERK! ONTMOET DE WARME ZUID-AMERIKAANSE KERK!

GZB-reis 8 t/m 22 juni 2020
Zoals u weet is onze gemeente via de GZB betrokken bij het zendingswerk in Colombia. U kunt volgend jaar het zendingswerk met eigen ogen zien! Ga mee op reis naar Colombia! Op deze reis door Colombia maak je kennis met de prachtige natuur en ontmoet je de meest gastvrije mensen van Latijns-Amerika. Proef de Colombiaanse koffie en geniet van het Caribische strand! Colombia heeft een gewelddadig verleden achter de rug, maar is sinds een aantal jaar veilig genoeg om er een prachtige reis te maken. Ontmoet de lokale christenen en zie hoe zij handen en voeten geven aan hun geloof. Bekijk en doe mee in de projecten waarbij onze gemeenten betrokken zijn. Aanvullende informatie over de reis leest u in de flyer, heeft uw zendingscommissie of vindt u op www.gzbexperience.nl. Via deze website kunt u zich ook aanmelden. Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee dus wacht niet te lang met inschrijven!

 
VRIJWILLIGE BIJDRAGE VRIJWILLIGE BIJDRAGE

Al jaren is het in onze gemeente gebruikelijk om in de periode van april tot september bij u aan de deur te komen om een bijdrage voor de zending te vragen. Helaas – door een tekort aan vrijwilligers – zijn wij genoodzaakt dit op een andere manier te organiseren. De brief, met het verzoek een vrijwillige bijdrage over te maken, zal voortaan eind september bij de kerkbode worden gevoegd. Bij dezen willen wij u alvast hartelijk bedanken voor uw medewerking en bijdrage.

 
Het werk van Julius en Rianne Mutua-Schouten in Kenia Het werk van Julius en Rianne Mutua-Schouten in Kenia
“Wij, Julius en Rianne Mutua-Schouten, voelen ons geroepen om ons in Kenia in te zetten voor minder bedeelden en te getuigen van Gods liefde aan jong en oud. Wij werken samen met Jeugd met een Opdracht (YWAM) en Shoulder 2 Shoulder.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar 

Nieuwsbrief 2017-12
Nieuwsbrief 2018-03

Klik hier om even mee te kijken in Kenia.
lees meer »
 
Nieuwsbrieven Cora en Antonie Treuren Nieuwsbrieven Cora en Antonie Treuren

Geloof in Colombia

April 2014 zijn wij, Cora en Antonie Treuren - van Utrecht, door de GZB uitgezonden naar Colombia waar wij de diaconie van de Presbyteriaanse kerk gaan ondersteunen. Onze nieuwsbrieven kunt u hieronder inzien door op lees meer >> hieronder te klikken

 

lees meer »
 
KAARTEN EN POSTZEGELS KAARTEN EN POSTZEGELS
De vakantie periode is weer voorbij
Wat doet u met uw kaarten en postzegels?
U spaart ze, dat is een mooie hobby.
U gooit ze weg, dat is jammer, want ze zijn waardevol voor de zending.
Kaarten en postzegels worden verzameld en gesorteerd en verkocht op beurzen. Landelijk brengt dat veel geld op voor de zending.
Wilt de postzegels ruim uitknippen. U kunt de kaarten en postzegels deponeren in de verzameldozen in de Petruskerk en de Maranathakerk.
De volgende kaarten hebben waarde:
Gave ansichten met postzegels
Dubbele kaarten van Anton Pieck, Disney, Anne Geddes, Marjolein Bastin, Removos, Unicef, maar ook zelf gemaakte kaarten.
Geboortekaartjes en fotokaarten.
Enveloppen , netjes open gemaakt met postzegel en handgeschreven adres.
 
Vindt u het moeilijk om ze mee te brengen naar de kerk, dan halen we ze graag bij u op.
Voor meer informatie kunt bellen met Rika van Ingen (501766) of mailen naar e-mail
 
 
 

Inloggen

Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

DE ROUWSLUIER AFGENOMEN
En Hij zal op deze berg verslinden de sluier waarmee het gezicht van alle volken omsluierd is, en de bedekking waarmee alle naties bedekt zijn. Hij zal de dood voor altijd verslinden, de Heere HEERE zal de tranen van alle gezichten afwissen …

Jesaja 25:7-8a

Steeds weer schildert Jesaja het komende Koninkrijk in schitterende kleuren. Zo ook in Jesaja 25. Een visioen van een feestmaal dat zal worden aangericht op de berg Sion voor alle volken. In Gods Naam mag Jesaja verkondigen dat de smaad van Zijn volk Israël weggenomen zal zijn van de hele aarde en dat de mensen bevrijd zullen worden uit hun rouwsituatie. Want God zal de dood verslinden. En dat voor altijd en eeuwig. Je kunt van zo’n belofte erg blij worden. Maar onze reactie zou ook een andere kunnen zijn. Want: hoeveel eeuwen is het al niet geleden dat dit gezegd werd? En wat is er veranderd? Wat heb ik eraan als er thuis niemand meer op mij wacht …
Verdriet, eenzaamheid, angst en pijn zijn nog geen voltooid verleden tijd, ook niet voor de gelovigen. De feestgangers komen met betraande ogen aan op de berg Sion. De HEERE wacht hen daar op als de grote Gastheer. Als Hij dan de sluier wegneemt, wordt het betraande gezicht zichtbaar. Maar met een oneindig teer gebaar, zoals een 

meer
 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' 

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.