Zitten wij (jij) goed? Zitten wij (jij) goed?

Na een introductie over missionair werk op de gemeenteavond organiseert de missionaire werkgroep opnieuw een avond.

Wanneer:  Dinsdag 15 november 2011.

Aanvang:  20.00 uur

Waar: Maranathakerk.

Hoe ga je nu met anderen het gesprek aan over God en geloof? Dat is nog niet zo eenvoudig. Nynke Dijkstra, één van de missionaire werkers van de PKN, heeft daar een handig boekje over geschreven. We kijken weer naar een aantal korte filmpjes om te zien hoe het (niet) moet. We luisteren naar elkaars ervaring. We zouden het fijn vinden als er rondom de missionaire werkgroep een kring van mensen groeit die mee wil denken en/of doen. Wees welkom!

VOORBEREIDING OP DE BEGRAFENIS
“Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.”

Johannes 12:7

Minder dan een week voor Zijn kruisiging, gaat Jezus naar Bethanië. Daar wonen vrienden van Hem. Het gezin van Martha, Maria en Lazarus. Daar kwam Hij graag. Daar woont liefde. Vergeet niet: de Zoon van God was ook mens. Met alle menselijke emoties zoals jij en ik. Juist nu zoekt Hij de warmte van vertrouwde mensen om Zich heen.
Tijdens de maaltijd gaat Maria naar Jezus toe en zalft Hem met zuivere narduszalf van zeer grote waarde. Een uiting van haar liefde en toewijding voor Hem. ‘Als je veel van iemand houdt, geef je ’t mooiste wat je hebt …’ De geur van dat flesje vult het hele huis, maar dat was eigenlijk de geur van dodenzorg. Dat parfum werd toentertijd gebruikt om de graflucht te overvleugelen. Denk maar aan de vrouwen die op de Paasmorgen naar het graf van Jezus gaan met heerlijk ruikende specerijen. Ook hier bij Maria wordt zalven balsemen.
Deze uiting van haar liefde, van wat er leefde in haar hart, wordt zo door Jezus herkend en aanvaard: “Zij heeft dit bewaard met het oog op de dag van Mijn begrafenis.” Wel te vroeg natuurlijk, want Jezus