Zondagsbrief en beamerteam Zondagsbrief en beamerteam

Bij de ochtenddiensten in de Petruskerk wordt er een ‘Zondagsbrief’ uitgedeeld aan de kerkgangers met daarop de orde van dienst en mededelingen. De coördinatie en vervaardiging van de Zondagsbrief is voor wijk West in handen van mw. Betty Beukers, Barwoutswaarder 22, 3449 HM Woerden,  .
De Maranathakerk heeft een projectie-installatie waardoor de orde van dienst, mededelingen, te zingen liederen en schriftlezingen visueel te volgen zijn. Een aantal mensen uit de gemeente vormt samen met de koster het ‘beamerteam’, dat de presentaties voorbereidt en verzorgt. In overleg kunnen betrokkenen zelf een powerpointpresentatie maken; een sjabloon is beschikbaar op http://sites.google.com/site/beamerteamwoerden/. Coördinator is Henze Berkheij, tel. 795233, .

MIJN GENADE IS U GENOEG

Voor veel mensen bekende woorden. Ik hoor deze woorden weleens. De toon waarop deze woorden worden uitgesproken kan echter totaal verschillend zijn. Waar de één liefdevol deze woorden spreekt, worden ze door een ander uitgespuugd. Waar de één iets van hoop of iets van berusting ontleent aan deze woorden, roepen ze bij een ander weerstand op; hoezo “mijn genade is u genoeg”?
De apostel Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen in Korinthe dat Jezus tot hem heeft gesproken: “Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid” (NBV). De zin staat niet op zichzelf. Er gaat het nodige aan vooraf. Na Paulus zijn er in Korinthe nep-apostelen gekomen die invloed hebben gekregen. Paulus heeft van hen kritiek gekregen. Nu moet Paulus iets doen wat hij niet wil: hoog van zichzelf opgeven. Altijd heeft hij God en Jezus centraal gesteld en nu moet hij